koffietheeplaza-banner-rechts
hema-banner-links
Het is weer december!

In de decembermaand is Sinterklaas het eerste feest waarvoor de cadeautjes in huis worden gehaald. De kinderen hebben hun verlanglijstjes misschien al maanden klaar en zetten vol verwachting hun schoentje. De worteltjes en de suikerklontjes worden klaargelegd en geduldig wordt er vol spanning gewacht op de grote dag; pakjesavond. Maar het sinterklaasfeest is niet alleen voor kinderen. Ook volwassenen kunnen nog veel plezier beleven aan dit vrolijke feest. Hoewel de bergen pepernoten, chocoladeletters en marsepein er zeker bij horen mogen ook de cadeautjes niet ontbreken, en dat is nou net de lastigste taak van allemaal. Want wat moet je iedereen geven? Gelukkig hebben de hulppieten een paar handige tips voor de leukste cadeaus voor iedereen.

Cadeautips voor de kids

Voor kinderen is het vaak niet al te moeilijk om een leuk cadeau te vinden. Loop eens een speelgoedwinkel in en je kijkt je ogen uit. Als jij een beetje weet voor wie je een cadeautje zoekt zul je dan ook niet lang nodig hebben. Kinderen hebben hun verlanglijstje vaak al weken, en soms zelfs maanden, klaarliggen. Hoewel ze erg duidelijk kunnen zijn in wat zij graag van Sinterklaasje zouden krijgen zijn een paar extra tips altijd welkom. 

  • Leesvoer
    Denk hierbij niet alleen aan een simpel leesboek, maar ook een scheurkalender, een moppenboek en een magazine zijn super leuke (en niet te dure) schoencadeautjes.
  • Een bouwpakket
    Duplo, lego en knex. Zelfs play-doh is een leuke manier om je kinderen hun fantasieën tot leven te laten brengen. Het biedt niet alleen uren speelplezier maar is ook nog eens ideaal voor de ontwikkeling van die uk. 
  • Spellen of puzzels
    Hoewel ook hierin het aanbod nog erg breed is zullen maar weinig kinderen zich niet kunnen vermaken met een nieuwe spel of een prachtige puzzel. Een bijkomend voordeel; je kunt dit cadeau zo groot maken als je zelf wilt. Vinden de kids jouw spelletje ‘s ochtends in hun schoen of moeten ze wachten op de grote dag?

Cadeautips voor volwassenen

Hoewel het sinterklaasfeest vooral om de kids draait is het toch leuk om ook voor de volwassenen een geschenkje uit te zoeken. Dit kan echter moeilijker zijn dan je denkt. Nog maar weinig volwassenen zullen immers hun verlanglijstje nog klaarleggen voor sinterklaas. Gelukkig zijn er enkele cadeaus waarmee je de plank vrij zelden mis zal slaan. 

Een voorbeeld hiervan is sokken (sloffen mag natuurlijk ook). Dit klinkt misschien een beetje simpel maar in de koude wintermaanden doen extra sokken het altijd goed. En met een leuk patroontje is het niet alleen praktisch maar ook nog eens super leuk. 

Opzoek naar een alternatief voor die warme fluffy sokken? Ga voor een boek! Met deze kou zijn we toch al snel wat minder actief en met een goed boek en een mok warme chocomel wegkruipen op de bank tijdens deze donkere dagen valt bij velen in de smaak.
While you’re at it, die warme chocomel is ook een prima cadeau. Maak er een leuk pakketje met een mok, mini marshmallows en een pak van die heerlijke speculaasbrokken van en voilà, je ideale sinterklaascadeau. Wil je toch het kind in je naar boven halen tijdens deze gezellige dagen? Maak dan een surprise! Trek lootjes en leef je volledig uit in de knutselhoek. Leuk om te geven maar ook om te krijgen ?
 

Terug naar Feestdagen